August 1, 2010

time flies.1 august already~

  • screening test aka amek darah on friday.yup.it's my first time.THEY took mine, 6 injection on 6 different places with 6 different syringe.last with SPECIAL ONE.tinier.Ya Allah,dahla i'm afraid with the jarum tue,~~banyak kali sbb dorang xjumpa cari veins.jumpa2 pn,darah xnak kuar.tears kuarla;p.well2,i knew its pain xdela sakit sgt.tapi takut jgak kat jarum tue.bila dah xnak takut ni?btw,ainin sofia mmg sgt specialla hari tue=)
  • wet all over on sat.being poured by rain altogether with aida+kak aisah at fasa3 night market.maybe sbb pegi without my mum's permission;p
  • blessed with euphoria,chanced to accompany aida out from uitm with car,as early as yesterday 4 kak aisah amek keta dia kat luar~
  • excited,aida would say,4 getting her laptop just now imported from hommie~
  • borrowed 'scientific romance' novel from the library last week,but got no time to finish even 1 chapter bcause i love anat+biochem+etc more ;( .btw,just ignore the title.i'm just missing reading novel.
  • imam muda tv programme show done.hopin 4 another chance to watch all the series~
  • read kak anis farisian blog,and she wrote"

    mase aku kat puncak alam..
    perghh..gile cantik tempat kat sane..memang puncak!
    malam2 sejuk..hostel diorg superb! *uitm memang mantap*
    yg paling penting..mkanan diorg kat cafe murah and super duper sedapp!
ehem.i'm not lying all this while=)

  • my lab coat besar;( tapi 6t lepas ni nak kecikkan a lil bit=)
  • had been kissed by charlie.(who's gasping?it's just an insect.) jahat one ;p
  • just finishing 1 module of "kemahiran insaniah".
  • 10 days 4 ramadhan to come:)
  • n lastly,10 wasiat hasan al-banna,from this,

*Apabila mendengar azan , bangunlah sembahyang serta merta walau bagaimana keadaan sekalipun.

* Bacalah Al Quran atau tatapilah buku - buku , atau pergilah mendengar perkara - perkara yang baik atau amalkanlah zikirullah dan jangan sama sekali membuang masa kepada perkara -perkara yang tidak berfaedah.

* Berusahalah sedaya upaya untuk bertutur dalam bahasa arab yang betul.

* Janganlah banyak bertengkar dalam apa jua perkara sekalipun.

* Jangan banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang dan tenteram.

* Jangan bergurau kerana umat yang senang berjuang it u tidak mengerti melainkan bersungguh - sungguh dalam semua perkara.

* Jangan bercakap lebih nyaring daripada yang dikehendaki oleh pendengar.* Jauhilah daripada mengumpat peribadi orang dan jangan bercakap melainkan apa - apa yang boleh memberi kebajikan.

* Berkenal - kenallah dengan setiap saudara muslim sekalipun tidak meminta untuk berkenalan.

* Kewajipan - kewajipan kita adalah lebih banyak darip ada masa yang ada pada kita.


okke.
make a nice preparation on syaaban to welcome ramadhan again.
piles of assignment have called me.
salam:)


1 comment:

Far_96 said...

LUCU!!!( gambar naruto )