April 27, 2017

Shaklee HQ berpindah ke Sunway Geo


Selesai memborong dekat Shaklee Hq!
Cantiknyaaaa HQ baruuuu 😍



Design pick and pay gituuuu
Jangan jeles SID lain, ainin da pegi 😁

Mr Half dah tak sabar menunggu Cinch Latte dieee 😂

April 24, 2017

Breakfast with CINCH

Haha happy sangat sampai ainin doodlekan diaaa 😆

Kami memang konsisten sangat minum cinch chocolate previous previous months. Ainin beli Disember ke Januari entah cinch tuh, lepas ESP habis, terus beli cinch sebab sama je sebenarnya. Dedua pun cover badan punya protein keperluan. Cecuma ESP lagi murah tapiii cinch lagi sedap
😁😁😁 dan esp tak disarankan untuk jadi meal replacement tapi cinch boleh!

Kami suka sangat!

Tak sempat prepare breakfast ke apa, memang kacau cinch dengan chilled drinks, Ya Allah memang marveles! Fefeeling bawak gerai cool blog masuk rumah gitu 😋

Plus plus lagi,minuman healthy kannn.

Jimat yang amat sebab after few months baru habis. So dulu minum yang chocolate punya. Kalau ESP ada perisa vanilla jeee, CINCH ada chocolate, vanilla and latte. Yang bestnya latte cinch tade caffeine!

Memang tak bole pisah lama lama dengan cinch! Bila yang chocolate dah habis, kami nak try yang latte pulak yeayyy 🎉 bila Mr Half dah menyangkut sama, maksudnya bukan ainin jelaa yang perasan dorang ni best 😆

Ada yang nak try sekali boleh pm ainin okeh?

Side efek dia kulit jadi tergebus, puasa pun tak perasan sebab dia bantu fill kan perut 😁

Tak sabar nak repeat peat peat 💚

Salam isra' mikraj everybodyyyy

Xoxo
Ainin | 0145291689

April 23, 2017

Changes

Teknologi pun berubah bila beredarnya masa.
Bila kita mahu berubah ke arah yang lebih baik?

Tadabbur itu di mana mana.
#inspiredbyboey
#inspiredbywheniwasakid

Exercises


Berlatih kembali.

His Kek Batik Cheese

Disebabkan patients cancel next week so ainin tak terikat dengan lab dan terengganu pulak cuti, so i need to balik jumpa my half and writing there. Melaksanakan tanggungjawab pjj as well. /
Penat yang amat bila tak dapat settle down pon sejak few weeks dan bergerak gerak ke sana ke mari. Sebab tu ainin sangat needs some supplement because i need extra energy and shaklee really helps me alhamdullilah. Thank you #vitalea and everything. Kalau awak pun kerja penat penat rasa penat amat boleh jeee tetanyaa ainin okeh sebab ainin dah rasa macammana perubahan bila balik jeee selesema dan demam. Sekarang dah okeii. So overall my movement were: /

Sg buloh ➡️ gombak for kembuku ➡️ Sg buloh ➡️ terengganu ➡️sg buloh ➡️shah alam for staying rumah kakak ➡️putrajaya for conference ➡️shah alam ➡️ putrajaya ➡️ shah alam ➡️ sg buloh ➡️ terengganu
/
Penat sangat! Tapi tiba tiba rasa penat tu hilang saappppp bila disambut pukul 12 malam semalam dengan #kekbatikcheese HOMEMADE by suami 😭 he really awesome at cooking and suprise as well. Thank you suami! Tetiba terflash back ainin sambut beliau dengan apa yaaa bila beliau balik sungai buloh? /
Teringat kata kakak. Dont worry, all the penats would be given enormous pahala and blessings❤️ jom kita mengutip pahala in marriage life for the married couples and to parents buat sahabat yang Allah susun dengan jadual lain dulu by now 😊
/
For happiness, we have to sacrifice and do our parts.
Jangan terpengaruh dengan drama dan novel cintaa yaaa please please! Tetakut the novel readers dah ada satu mindset dan expectation which during reality, it needs efforts in everything.

Vending Machine Buah!



Lepas seminggu stay rumah kakak untuk conference previous day, it's time to return.
Sampai je kampus, nampak bende ney diam diam tepi dinding.
Waaaa! Impressed ngat ngat dengan vending machine neh!
Aaaaa ni baru betol!🎉
Kena banyakkan vending machine macamni instead of air air tin tu.
Good job uitm sungai buloh 😊
Let's have our real food people 💪🏻
Kena makan buah banyak banyak sampai boleh ada alasan nak tolak supplement okeh 😜
Yang tak makan buah sayur tu plus banyak makan processed food,
Lets muhasabah our body nutrients 😤