Showing posts with label PJJ life. Show all posts
Showing posts with label PJJ life. Show all posts

April 23, 2017

His Kek Batik Cheese

Disebabkan patients cancel next week so ainin tak terikat dengan lab dan terengganu pulak cuti, so i need to balik jumpa my half and writing there. Melaksanakan tanggungjawab pjj as well. /
Penat yang amat bila tak dapat settle down pon sejak few weeks dan bergerak gerak ke sana ke mari. Sebab tu ainin sangat needs some supplement because i need extra energy and shaklee really helps me alhamdullilah. Thank you #vitalea and everything. Kalau awak pun kerja penat penat rasa penat amat boleh jeee tetanyaa ainin okeh sebab ainin dah rasa macammana perubahan bila balik jeee selesema dan demam. Sekarang dah okeii. So overall my movement were: /

Sg buloh ➡️ gombak for kembuku ➡️ Sg buloh ➡️ terengganu ➡️sg buloh ➡️shah alam for staying rumah kakak ➡️putrajaya for conference ➡️shah alam ➡️ putrajaya ➡️ shah alam ➡️ sg buloh ➡️ terengganu
/
Penat sangat! Tapi tiba tiba rasa penat tu hilang saappppp bila disambut pukul 12 malam semalam dengan #kekbatikcheese HOMEMADE by suami 😭 he really awesome at cooking and suprise as well. Thank you suami! Tetiba terflash back ainin sambut beliau dengan apa yaaa bila beliau balik sungai buloh? /
Teringat kata kakak. Dont worry, all the penats would be given enormous pahala and blessings❤️ jom kita mengutip pahala in marriage life for the married couples and to parents buat sahabat yang Allah susun dengan jadual lain dulu by now 😊
/
For happiness, we have to sacrifice and do our parts.
Jangan terpengaruh dengan drama dan novel cintaa yaaa please please! Tetakut the novel readers dah ada satu mindset dan expectation which during reality, it needs efforts in everything.

April 18, 2017

International Conference on Advances in Medical Sciences 2017


status:
gonna present for this conference tomorrow.
doakan Ainin, okeh? :)


ainin nak share macammana nak pergi Putrajaya via public transport.
Macam ICAMS ni, buat dekat Putrajaya Presint 5,

ainin daripada KTM Padang Jawa (stay rumah kakak)  > KL Sentral > KLIA Express ke Putrajaya.
dan daripada Putrajaya tu kita amek lagi public transport untuk ke Marina Bay tu:)

Moga-moga dapat membantu others yang ingin ke Putrajaya menggunakan public transport.

Ni, ainin nak selit, somehow marriage do teach me to become independent dan berjiwa besar.
Thanks Allah for blessing me with a berjiwa besar husband too.

sekarang dah boleh nampak between negeri dalam Malaysia, sebenarnya dekat, that we still could survive. Apatah lagi location between dalam negeri. 

somehow, i'm thankful of how this journey shaped me, shaped my thought. 
being in the same room in kakak's house which i stayed before i married, of how we've tempuh banyak benda dah hahaha

Macam mentor shaklee ainin, Master Ainul Shahrazad,
berPJJ dengan husband who worked overseas started from 2003-2017 with 4 to 5 kids under her jagaan. What a strong lady! Bab sedih time nak boarding  tu semua orang tak boleh lari, tapi how she jadikan that keadaan and turns her life into a wow.

She's such an inspiration. 

ainin, semoga kuat juga okay?
Belajar bersungguh-sungguh. Moga contribute more to ummah and society :)